Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА страхуватиме резидентів індустріальних парків «NOVO»

12 Червня 2023 14:14

ЕКА страхуватиме резидентів індустріальних парків «NOVO»

8 червня 2023 року ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) та Бюро інвестиційних програм підписали меморандум про співпрацю, результатом якого має стати залучення компаній-резидентів індустріальних парків «NOVO» для страхування в ЕКА експортних контрактів на суму 10 млрд гривень протягом наступних п’яти років.

Олександр Бондаренко, керуючий партнер Бюро інвестиційних програм, під час церемонії підписання нагадав, що українські експортери за час повномасштабної війни втратили близько $22 млрд, а експорт у 2022 році впав на 35%.

«Навіть, якщо у 2023 році український експорт зросте на 10-12% - до $50 млрд, то в цілому наша економіка не вийде навіть на рівень 2020-го ковідного року. І це досить великий виклик. Тому для відновлення і розвитку наших експортерів потрібні три елементи: інструменти Експортно-кредитного агентства, доступ до капіталу та переваги індустріальних парків. Тож тепер ми разом з ЕКА будемо цим опікуватися. Зі свого боку ми надаємо можливості розвивати експортоорієнтоване виробництво на території індустріальних парків «NOVO» на Волині, за 20 хвилин від кордону з Польщею, та скористатися податковими пільгами, зокрема 0% податку на прибуток на 10 років», - зазначив Олександр Бондаренко.

В.о. голови правління ЕКА Руслан Гашев зі свого боку наголосив на важливості співпраці ЕКА з такими структурами, як індустріальні парки, оскільки вони стоврюють для бізнесу цілу екосисему і сприяють концентрації виробництва.

«Нам набагато зручніше домовлятися зі структурами, у яких функціонує одразу декілька підприємств, зацікавлених у використанні наших інструментів підтримки, як це очікується у парках «NOVO». Ми готові страхувати їхні фінансові ризики і створювати нові інструменти, які допоможуть якнайшвидше досягнути показника 10 млрд грн потенційного експорту», - резюмував Руслан Гашев.

Група компаній «Бюро інвестиційних програм» працює у Києві з 2017 року, має офіси у Варшаві та Луцьку, займається залученням інвестицій у промислові та технологічні компанії, створенням та управлінням індустріальними парками та технопарками, розвитком промислових кластерів. В управлінні має два індустріальні парки «NOVO» на Волині - у містах Нововолинськ та Володимир.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності