Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Молдова обговорили тарифи на транзит української агропродукції

07 Червня 2023 13:54

Україна та Молдова обговорили тарифи на транзит української агропродукції

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів чергову онлайн-зустріч з міністром сільського господарства та харчової промисловості Республіки Молдова Володимиром Боля. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Сторони обговорили кроки, що спрямовані на значне збільшення обсягів перевезень молдавською залізницею української аграрної продукції, зокрема за рахунок зниження тарифу на них.

Як зазначено, найближчими тижнями українська та молдовська залізниці мають повідомити про досягнення домовленостей, які повинні знизити тарифи на залізничні перевезення територією Республіки Молдова у напрямку портів Рені, Джурджулешти та Галац.

Як заявляє міністерство, такі кроки мають на меті не лише збільшити обсяг перевезень українського збіжжя, але й розвантажити румунську логістичну інфраструктуру, що особливо важливо у цьому сезоні через очікування гарного врожаю у Румунії та сусідніх країнах.

Володимир Боля зазначив, що Молдова зацікавлена у плідній співпраці з Україною в інтересах обох країн, а Микола Сольський подякував за підтримку та розуміння.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності