Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відкрито тимчасову інфраструктуру в майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце»

20 Лютого 2023 13:06

Відкрито тимчасову інфраструктуру в майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце»

Відкрито тимчасову інфраструктуру на майбутньому автомобільному пункті пропуску на кордоні з Польщею – «Нижанковичі – Мальховіце». Подія відбулася у рамках ініційованого Президентом України проєкту «Відкритий кордон». Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Агентство відновлення встановило необхідні модулі для роботи митників та прикордонників, огородження та забезпечило всі необхідні комунікації. Завдяки цій інфраструктурі розпочато оформлення та пропуск пустих вантажівок в обидва напрямки.

«Відкрили тимчасову інфраструктуру на майбутньому автомобільному пункті «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні України та Польщі. Цього вдалось досягнути фактично за півроку.

Повністю завершити роботи з облаштування пункту «Нижанковичі – Мальховіце» та відкрити його для всіх типів автотранспорту плануємо вже до кінця цього року. Вдячний моєму колезі, міністру інфраструктури Польщі Анджею Адамчику, за розуміння критичності реалізації таких проєктів та готовність діяти швидко та ефективно», – прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Новий пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» розрахований на переміщення автотранспорту з максимально допустимою масою до 3,5 тонни та передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників.

Також під час підготовки до відкриття пункту пропуску відремонтовано автомобільну дорогу Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності