Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Expert Talks. Підготовка для отримання статусу авторизованого економічного оператора: практичні поради експертів

05 Травня 2021 16:02

Expert Talks. Підготовка для отримання статусу авторизованого економічного оператора: практичні поради експертів

Завдяки співпраці з експертами PwC, перша компанія в Україні здобула статус авторизованого економічного оператора (АЕО).

Офіс з просування експорту України спільно з PwC в Україні запрошують на онлайн-захід Expert Talks, на якому Ви дізнаєтесь про успішний досвід першої компанії зі статусом АЕО та отримаєте необхідні рекомендації з підготовки, щоб у майбутньому мати можливість використовувати всі переваги та спеціальні спрощення статусу АЕО при митному оформленні товарів.

Що таке АЕО (авторизований економічний оператор)?

Підприємство-резидент, що виконує будь-яку роль у міжнародному ланцюзі постачання товарів (виробник, експортер, імпортер, митний представник, перевізник, експедитор, утримувач складу), та отримало авторизацію відповідно до вимог Митного кодексу України, може набути статусу авторизованого економічного оператора.

На сьогодні програми АЕО вже реалізовано у 84 країнах світу, ще 19 країн перебувають у стадії їх активного впровадження.

Що надає статус АЕО для підприємств:

  • Пришвидшення проходження митних процедур (знижений рівень ризику; процедура спрощеного декларування);
  • Підвищення сервісу надання митних послуг (можливість надходження товарів відразу на склад компанії; попередження про здійснення митного огляду вантажу);
  • Економія витрат (зменшення затримок на кордоні; зменшення витрат на послуги митних терміналів);
  • Передбачуваність ведення бізнесу (прозорі та заздалегідь зрозумілі процедури митного оформлення; підвищення рівня безпеки та поліпшення зв'язку між партнерами в ланцюгу постачань).

У програмі заходу:

  • Програма АЕО та її значення на державному рівні. Зміни в митних процедурах компанії після отримання статусу АЕО.
  • Що слід врахувати компаніям під час вибору типу авторизації?
  • Практичні рекомендації та поради з підготовки компанії, яка планує подання заявки на отримання статусу АЕО.
  • Анкета самооцінки: структура, особливості заповнення. Рекомендації із заповнення анкети самооцінки на практичних прикладах.
  • Підготовка компанії до проходження оцінки відповідності. Що перевіряють митні органи під час оцінки відповідності? Огляд основних причин невдач компаній, які планують авторизацію АЕО.
  • Практичні рекомендації для успішного проходження оцінки відповідності та отримання статусу АЕО.

Реєстрація

Зареєструватись можна за посиланням

Реєстрація триває до 15:00, 18 травня 2021 року.

Увага! Підтвердження Вашої участі та посилання на Zoom Ви отримаєте 18 травня після завершення реєстрації на вказану в реєстраційній формі електронну пошту. Заявки на участь у заході, отримані після завершення реєстрації, розглядатися не будуть.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності