Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна відкрила нові експортні ринки та перепогодила товарні позиції у багатьох державах

30 Квітня 2021 16:04

Україна відкрила нові експортні ринки та перепогодила товарні позиції у багатьох державах

За останні шість місяців для українських експортерів відкрито 8 нових ринків та перепогоджено 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях.

За даними Держпродспоживслужби, за шість місяців було відкрито ринки Японії, Лівії, Аргентини та Лівану відкриті для українських виробників молочка та молочних продуктів. Ефіопія стала відкритою для українських виробників яєць, Сербія – для українського тваринного білка, ОАЕ – для великої рогатої худоби. До Литви тепер можна експортувати арахнідів для потреб захисту рослин (йдеться про ентомофагів – комах, які споживають або паразитують на шкідниках рослин та використовуються для захисту сільськогосподарських культур).

Крім того, 63 товарні позиції в 11 державах та міжнародних економічних організаціях перепогоджені. Йдеться про країни СНД, із якими з 13 квітня 2021 року діють нові правила торгівлі через втрату чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, що була підписана ще в 1993 році. Також через зміни умов торгівлі перепогоджено документи з Сінгапуром та Південною Кореєю.

Також забезпечено проведення аудиту Європейської комісії з метою оцінки офіційного контролю над виробництвом та сертифікацією молока та молочних продуктів, призначених для експорту до Європейського Союзу. Проведено роботу для визнання Європейським Союзом зонування України за високопатогенним грипом птиці, завдяки чому з 20 березня вдалося відновити експорт продукції птахівництва до ЄС.

Наразі триває робота щодо відкриття ринків на всіх континентах світу. Серед найбільш перспективних для експортерів – це ринки країн ЄС, Китаю, Сінгапуру, Індії, В’єтнаму, Індонезії та ПАР.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності