Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Розвиток інституту АЕО: в Україні вже 50 авторизацій

04 Липня 2024 17:27

Розвиток інституту АЕО: в Україні вже 50 авторизацій

За останній рік Державна митна служба України разом із бізнесом подолала суттєвий шлях з розвитку програми АЕО (авторизованого економічного оператора), адже ще рік тому в Україні статус АЕО мала тільки одна компанія, а вже зараз - 50 авторизацій, які отримали 46 підприємств сукупно. Про це повідомляє Держмитслужба.

Як зазначено, 2 з цих підприємств отримали одночасно обидва типи авторизацій «про надання права на застосування спрощень» (АЕО-С) та «про підтвердження безпеки та надійності» (АЕО-Б), що наближає Україну до можливості укладання угоди про взаємне визнання з іншими країнами, де функціонує програма АЕО.

Також суттєво розширився перелік ролей, які виконують такі підприємства у міжнародному ланцюзі постачання:

  • виробник (експортер) – 31 підприємство;
  • імпортер – 10 підприємств;
  • утримувач складу – 3 підприємства;
  • інші (перевізник, експедитор, митний представник) – 4.

Зараз у Держмитслужбі розглядають 28 заяв підприємств на отримання авторизації АЕО. Ця цифра свідчить про стабільно високу зацікавленість українських суб’єктів господарювання в отриманні відповідного статусу.

Держмитслужба нагадує підприємствам, які планують подати заяву на отримання авторизації АЕО або на застосування спрощень, транзитних спрощень про необхідність ретельного проведення самооцінки та заповнення відповідної анкети. Такий підхід дозволить підприємству успішно пройти оцінку відповідності критеріям та/або умовам надання авторизації, і, зокрема скоротити час отримання авторизації.

Більше інформації про статус АЕО та авторизації на застосування спрощень за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності