Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Боснія і Герцеговина домовились про додаткові дозволи на вантажні перевезення у 2024 році

06 Вересня 2024 17:26

Україна та Боснія і Герцеговина домовились про додаткові дозволи на вантажні перевезення у 2024 році

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилось із Міністерством транспорту і комунікацій Боснії та Герцеговини про отримання додаткових 250 дозволів на здійснення вантажних перевезень між країнами на 2024 рік. Про це повідомляє Мінінфраструктури.

«Першочерговим завданням Міністерства та амбітною метою є повна лібералізація вантажних перевезень з усіма країнами Європи, над чим ми активно працюємо. Разом з тим важливо також забезпечувати українських перевізників достатньою кількістю дозволів. Так, вдалось домовитись з колегами з Боснії і Герцеговини про додаткові дозволи, це 80% від основної квоти, що дозволить повною мірою забезпечити потреби українських підприємців у перевезеннях вантажів автомобільним транспортом до кінця поточного року», – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Як зазначено, тепер українські перевізники, що прямують до Боснії та Герцеговини, зможуть планувати безперебійну логістику безпосередньо до кінцевої точки. Також ці 250 дозволів надають право виконання двосторонніх, транзитних перевезень, та перевезень до третіх країн.

Результат двосторонніх переговорів, що були спрямовані на підтримку економічного співробітництва між країнами, які ще не є членами ЄС, забезпечує сприятливі умови для українських підприємств на ринках Західних Балкан. Додаткові дозволи відкривають нові можливості для українського бізнесу, що сприятиме зростанню експорту та зміцненню економічних зв'язків між нашими країнами.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності