Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Болгарія обговорили експорт вітчизняної агропродукції

06 Вересня 2024 15:09

Україна та Болгарія обговорили експорт вітчизняної агропродукції

Перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький зустрівся з тимчасовим повіреним у справах Посольства Республіки Болгарія в Україні Ніколаєм Ненчевим. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Сторони обговорили питання експорту української агропродукції до Болгарії.

Як зазначив Тарас Висоцький, Україна дуже високо цінує співробітництво з Болгарією, зокрема щодо допомоги українським аграріям у питанні експорту сільгосппродукції. Він наголосив, що між Україною і Болгарією завжди був конструктивний діалог щодо вирішення різних питань. Це, за його словами, сприяє зміцненню двосторонніх відносин між Україною та Болгарією.

Ніколай Ненчев висловив свою підтримку Україні, підкресливши, що Болгарія готова надалі допомагати і співпрацювати. Він зауважив, що Болгарія зацікавлена в імпорті з України насіння соняшника, пшениці, кукурудзи та сухого молока. Також Болгарія готова сприяти транзиту української агропродукції до морських портів країни.

Тарас Висоцький та Ніколай Ненчев домовилися узгодити позиції обох країн з національними урядами та, за необхідністю, оперативно координувати ситуацію.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності