Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Мінекономіки запрошує взяти участь в опитуванні стосовно підготовки запитань щодо торговельної політики Ісландії

01 Травня 2024 16:02

Мінекономіки запрошує взяти участь в опитуванні стосовно підготовки запитань щодо торговельної політики Ісландії

Міністерство економіки України інформує, що згідно з розкладом у 2024 році у Світовій організації торгівлі (СОТ) будуть проходити огляди торговельних політик Республіки Ісландія, Канади, Китайської Народної Республіки, Республіки Казахстан, Федеративної Республіки Нігерія тощо.

Метою проведення таких оглядів є підвищення прозорості та передбачуваності торговельних політик членів СОТ.

Під час проведення кожного Огляду розглядаються два основні документи з ґрунтовною інформацією про торговельні, економічні та інвестиційні режими – звіти, підготовлені Секретаріатом СОТ та урядами членів СОТ, які його проходять. Зазначені звіти обговорюють на засіданнях Органу з питань огляду торговельної політики і одразу після їх завершення стають доступними для громадськості.

Крім того, у рамках встановленої процедури оглядів інші члени СОТ можуть направляти свої запитання і отримувати на них письмові відповіді, які публікують на офіційному сайті СОТ приблизно через шість тижнів після проведення засідань.

Таким чином, механізм оглядів торговельних політик членів СОТ є корисним інструментом для пошуку та отримання інформації про умови міжнародної торгівлі.

Україна, як член СОТ, може також порушувати запитання, які становлять торговельний інтерес або стосуються бар’єрів у торгівлі з іншими членами СОТ, що проходять огляди, та отримувати безпосередньо від них письмові відповіді. Запитання можуть стосуватися будь-яких аспектів торговельної політики членів СОТ, включаючи особливості нормативно-правового регулювання, умови експорту та імпорту товарів і послуг тощо.

Оскільки розуміння особливостей торговельних режимів членів СОТ може бути корисним і для українських компаній, які вже здійснюють міжнародну торговельну діяльність або мають плани щодо виходу на нові зовнішні ринки, Міністерством економіки розроблено анкети-опитувальники, заповнивши які підприємства, установи, організації та інші зацікавлені особи можуть також долучитися до процесу підготовки до оглядів та сформулювати запитання.

Заповнені анкети-опитувальники будуть опрацьовані Мінекономіки та враховані у процесі підготовки консолідованого формату запитань, що направлятимуть до Секретаріату СОТ в офіційному порядку від України.

У разі зацікавленості, запитання, на які було б доцільно отримати відповіді членів СОТ під час проведення оглядів їх торговельних політик, пропонуємо завчасно направляти до Мінекономіки шляхом заповнення анкети-опитувальника або на електронну адресу: wto@me.gov.ua з копією на e-mail: lchumakova@me.gov.ua.

Дедлайн подання інформації - до 3 травня 2024 року.

Ісландія

Анкета-опитувальник до огляду торговельної політики

Огляд заплановано на 12 та 14 червня 2024 року

Якщо форма відображається некоректно або не відображається взагалі, будь ласка, перейдіть за посиланням.


Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності