Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Алгоритм дій у випадку вичерпання терміну доставки товарів

08 Березня 2024 15:12

Алгоритм дій у випадку вичерпання терміну доставки товарів

Через блокування кордону з боку Польщі та накопичення вантажівок на виїзд з України, а також у системі «Електронна черга перетину кордону», збільшилась кількість випадків вичерпання терміну доставки товарів, визначеного статтею 95 Митного кодексу України. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Держмитслужба нагадує алгоритм дій для перевізників, декларантів або уповноважених ними осіб під час контролю за переміщенням товарів та транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, установлений Порядком виконання митних формальностей під час здійснення транзитних переміщень, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 09.10.2012 №1066.

Якщо під час транзитного перевезення товарів транспортний засіб комерційного призначення не зміг прибути до митниці призначення в установлений термін внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили, до терміну транзитного перевезення не вносять час дії цих обставин за умови їх документального підтвердження та вчасного (до закінчення встановленого терміну) письмового інформування перевізником найближчого митного органу про обставини події, місцезнаходження товарів, транспортного засобу комерційного призначення та номер ДКПТ (як правило – митна декларація на товар, який переміщують цим транспортним засобом).

Такі письмові повідомлення мають містити відомості про причини затримки вантажів, реєстраційний номер транспортного засобу, яким здійснюють перевезення товарів під митним контролем, прізвище, ім’я, по батькові, серію та номер паспорта водія та номер ДКПТ.

  • Електронна адреса Волинської митниці для таких звернень: vn.post@customs.gov.ua
  • Електронна адреса Львівської митниці для таких звернень: lv.post@customs.gov.ua

Під час вивезення вантажів з України для оперативного опрацювання питань зміни митниці призначення, заміни водія/тягача, перевантаження товарів на інший транспортний засіб (якщо таке перевантаження відбувається без порушення митних пломб) необхідно звертатись за електронною адресою митного поста, через який буде здійснено фактичне переміщення транспортного засобу за межі митної території України.

З контактними даними митних постів на українсько-польському кордоні можна ознайомитись за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності