Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відповідальність за порушення правил експорту агропродукції до деяких країн ЄС

01 Лютого 2024 14:58

Відповідальність за порушення правил експорту агропродукції до деяких країн ЄС

За порушення правил експорту агропродукції до деяких країн ЄС підприємців на 6 місяців позбавлятимуть верифікації. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Під час онлайн-зустрічі про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський з міністром сільського господарства та продовольства Республіки Болгарія Кирилом Ватєвим.

За словами Миколи Сольського, КМУ ухвалив постанову від 26 січня 2024 року № 87, згідно з якою удосконалюють правила експорту окремих видів сільськогосподарської продукції, щоб запобігти зловживанням. Відтепер підприємство може бути вилучене із переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, якщо від Болгарії, Румунії, Словаччини, Угорщини чи Польщі надійде інформація, що продукція, завантажена для транзиту через ці країни, насправді залишилася в одній із цих країн.

Наприклад, якщо згідно з документами соняшник їхав до Греції, але був проданий у Болгарії, то підприємця буде вилучено із переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу. І повторно подати заяву на внесення до переліку верифікованих суб’єктів можна буде не раніше, ніж через шість місяців після цього.

Кирило Ватєв підтримав рішення українського Уряду, зазначивши що воно сприятиме ефективній співпраці між країнами.

Міністри домовилися й надалі ретельно відстежувати ситуацію, щоб всі перевізники чітко дотримувалися правил та контролювати переміщення сільськогосподарські продукції до Болгарії.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності