Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Молдова підписали домовленості про спільний контроль у пунктах пропуску на кордоні

26 Грудня 2023 16:08

Україна та Молдова підписали домовленості про спільний контроль у пунктах пропуску на кордоні

В.о. голови Держмитслужби Сергій Звягінцев та голова Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Дейнеко зустрілися з молдовськими колегами у пункті пропуску «Паланка - Маяки-Удобне», щоб зафіксувати домовленості про здійснення спільного контролю на українсько-молдовській ділянці кордону. Про це повідомляє Держмитслужба.

Як зазначено, під час переміщення будь-яких товарів через кордон одним з найважливіших чинників є час, тому запровадження спільного контролю передбачає мінімізацію формальностей на кордоні, зокрема одночасне здійснення процедур українською та суміжною стороною під час однієї зупинки.

Це дозволить перевізникам швидше проходити контроль у пунктах пропуску та сприятиме зменшенню черг на кордоні і прозорості контрольних процедур.

Домовленості стосуються таких пунктів пропуску: «Мамалига – Кріва», «Кельменці – Ларга», «Росошани – Брічень», «Рені – Джюрджюлешть», «Кучурган – Первомайськ», «Паланка - Маяки-Удобне».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності