Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Нарада щодо спільного засідання Комітету ВРУ з питань економічного розвитку з Комітетом Європарламенту з питань міжнародної торгівлі

21 Грудня 2023 10:38

Нарада щодо спільного засідання Комітету ВРУ з питань економічного розвитку з Комітетом Європарламенту з питань міжнародної торгівлі

У Комітеті з питань економічного розвитку у форматі відеоконференції відбулась робоча нарада на рівні секретаріатів щодо організації проведення спільного засідання з Комітетом Європарламенту з питань міжнародної торгівлі. Про це повідомляє ВРУ.

Під час активної дискусії учасники зустрічі обговорили організаційні питання щодо проведення спільного засідання, запланованого на початок 2024 року, за участі голови Комітету Європарламенту з питань міжнародної торгівлі пана Бернда Ланге та голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, а також депутатів-членів обох комітетів.

Як зазначено, у ході спільного засідання комітетів буде приділена увага питанням міжнародної торгівлі з огляду на виклики, які наразі виникають між Україною і ЄС, врегулювання кризових питань в цьому напрямку, зокрема блокування пунктів пропуску, створення перешкод для вільного пересування товарів та послуг. Заплановане засідання має на меті створити платформу для обміну думками щодо подальших торговельних відносин між ЄС і Україною представникам різних країн, кожна з яких має свою позицію щодо умов нашої інтеграції.

Спільне засідання комітетів стане гарною можливістю обговорити з представниками різних країн та регіонів ЄС перестороги та очікування щодо майбутнього членства України в ЄС та зрозуміти, як вибудовувати подальші стратегії для розвитку багатосторонньої економічної співпраці.

Підсумком засідання має стати встановлення двосторонньої співпраці між комітетами, налагодження тісних зв’язків для подальшого обміну думками щодо викликів сьогодення та розвитку подальших торгівельних відносин між ЄС та Україною.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності