Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ITF підтримає відновлення української транспортної інфраструктури

19 Грудня 2023 10:48

ITF підтримає відновлення української транспортної інфраструктури

Країни-члени Міжнародного транспортного форуму (ITF) та Україна разом працюватимуть у рамках «Групи спільних інтересів для України» (CIG4U) для відновлення зруйнованих війною транспортних систем та розвитку міжнародних торговельних зв’язків. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

CIG4U була створена під час візиту до Києва міністра транспорту Литви Маріуса Скудоіса, міністра інфраструктури Швеції Андреаса Карлсона та генерального секретаря ITF Янга Те Кіма. Групу фінансуватимуть Литва, Швеція та Канада.

Група працюватиме за двома напрямками:

  • Координація підтримки матеріальних потреб, пов’язаних із транспортом.

Група діятиме як платформа для обміну інформацією про транспортні та інфраструктурні потреби, визначені українським урядом як термінові. CIG4U координуватиме підтримку для забезпечення цих потреб на міжнародному рівні

  • Надання аналітичної підтримки відбудови транспортних сполучень.

Як зазначено, група ініціюватиме огляди різних видів транспорту та сфер транспортного сектору України, мета якої у тому, щоб надати українському уряду рекомендації про реформування транспортної політики. Також передбачене визначення потенційних шляхів з’єднання України з її майбутніми торговельними партнерами.

Загалом визначено близько 20 проєктів, що будуть пріоритетними для України. Перший проєкт, який фінансує Канада та виконує Секретаріат ITF, визначить шляхи до сталого розвитку автомобільного та залізничного секторів вантажних перевезень України.

CIG4U працюватиме два роки з можливістю продовження цього терміну, інші країни-члени ITF мають можливість приєднатися до неї.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності