Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Зустріч міністра агрополітики та гендиректора СОТ: глобальна продовольча безпека і експорт української агропродукції

22 Серпня 2023 17:54

Зустріч міністра агрополітики та гендиректора СОТ: глобальна продовольча безпека і експорт української агропродукції

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся з генеральним директором СОТ Нгозі Оконджо-Івеала. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Під час зустрічі обговорювали питання глобальної продовольчої безпеки, зокрема програму ООН World Food Programme (WFP), у рамках якої надається допомога українцям, що постраждали через збройну агресію росії, а також питання експорту української агропродукції.

Микола Сольський повідомив, що завдяки сприятливим погодним умовам є підстави для позитивних змін прогнозу врожаю - до 76,7 млн тонн, що на 5% більше показників 2022 року.

Нгозі Оконджо-Івеала висловила підтримку Україні і наголосила на важливості розблокування Чорноморського зернового коридору та розширенні експортних шляхів для української сільськогосподарської продукції.

Вона подякувала за внесок, який робить Україна для підтримки глобальної продовольчої безпеки, а міністр агрополітики та продовольства України - за підтримку і розуміння.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності