Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

«Митний безвіз»: за 9 місяців оформлено більше 11 тисяч транзитних декларацій у NCTS

19 Липня 2023 18:09

«Митний безвіз»: за 9 місяців оформлено більше 11 тисяч транзитних декларацій у NCTS

Загальна кількість переміщень з України за 9 місяців склала 9 167. У червні 2023 року в країнах-учасницях Конвенції про процедуру спільного транзиту було завершено 3 193 переміщень, розпочатих в Україні. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Як зазначено, з початку міжнародного застосування NCTS за 1 915 деклараціями спільного транзиту товари були успішно доставлені до митниць призначення на митній території України. Кількість таких декларацій у червні 2023 року склала 386.

На кінець червня 2023 року підприємствам надано 42 авторизації на застосування транзитних спрощень, з них:

  • 23 авторизації на використання загальної гарантії (зокрема 8 на збільшення розміру референтної суми загальної гарантії),
  • 16 авторизацій – на об’єкти авторизованих вантажовідправників та вантажоодержувачів, а також
  • 3 авторизації - на використання пломб спеціального типу.

Майже 20 заяв від підприємств знаходяться на різних етапах розгляду.

За даними Держмитслужби, з моменту запуску в кінці квітня 2023 року вебсервісу електронної подачі гарантій для застосування при спільному транзиті, гарантами, які мають право гарантувати переміщення товарів за процедурою спільного транзиту, розпочато активне використання вебсервісу реєстрації електронних гарантій.

За вказаний період в електронному вигляді зареєстровано 22 загальні та 121 індивідуальну гарантії. На сьогодні сервіс електронної подачі гарантій активно використовують уже 4 гаранти.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності