Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про участь України у програмі ЄС «Fiscalis»

03 Липня 2023 16:24

Верховна Рада України ратифікувала Угоду про участь України у програмі ЄС «Fiscalis»

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі Європейського Союзу для співробітництва в галузі оподаткування «Fiscalis». Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

За даними міністерства, набрання Угодою чинності створить правові підстави для приєднання України до згаданої програми ЄС, головною метою якої є співробітництво між податковими адміністраціями її країн-учасниць у питаннях боротьби з податковим шахрайством, ухиленням від сплати податків та агресивним податковим плануванням.

Очікується, що участь України у Програмі сприятиме:

  • боротьбі з ухиленням від сплати податків та покращенню податкового адміністрування в Україні;
  • підтримці розроблення заходів податкової політики та імплементації законодавства ЄС щодо оподаткування;
  • стимулюванню співпраці між податковими органами України та країн ЄС, зокрема у частині обміну податковою інформацією, розвитку інституційного потенціалу, людської компетентності та інформаційних й електронних систем.

Передбачається, що ухвалення законопроєкту та подальша участь України у Програмі «Fiscalis» матимуть загальний позитивний вплив на стан справ у сфері реалізації державної податкової політики та слугуватимуть додатковим інструментом інтенсифікації реформ у цій сфері.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності