Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

IFC сприятиме модернізації та розширенню флоту Українського дунайського пароплавства

27 Червня 2023 18:24

IFC сприятиме модернізації та розширенню флоту Українського дунайського пароплавства

Українське дунайське пароплавство та Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC) за участі віцепрем’єр-міністра України Олександра Кубракова підписали Угоду в рамках Міжнародної конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference 2023), яка відбулась у Лондоні. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Головна мета домовленостей – мобілізувати приватні інвестиції для модернізації та розширення флоту ключового українського перевізника на Дунаї. IFC також сприятиме впровадженню європейських стандартів корпоративної політики, комплаєнсу та фінансової прозорості.

Як зазначено, оновлення флоту Українського дунайського пароплавства дозволить розширити можливості логістичної екосистеми Дунаю.

Наразі Дунайський кластер – важлива складова світової продовольчої безпеки та економічної інтеграції України з ЄС, адже є ефективним альтернативним шляхом для вантажообігу в умовах блокування основних морських шляхів.

За даними міністерства, співпраця Українського дунайського пароплавства та Міжнародної фінансової корпорації посилить стійкість українського транспортного сектору і збільшить експортний потенціал України.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності