Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Данія співпрацюватимуть у сфері санітарно-фітосанітарних заходів відповідно до стандартів ЄС

08 Червня 2023 18:03

Україна та Данія співпрацюватимуть у сфері санітарно-фітосанітарних заходів відповідно до стандартів ЄС

Т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко зустрілася з радником-посланником з питань сільського господарства та рибальства Королівства Данії паном Полем Якобом Ерікструпом.

На зустрічі вони обговорили спільну взаємодію у напрямках біозахисту, біобезпеки, захисту здоров’я тварин та експортної сертифікації між відповідними компетентними органами. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Як зазначено, сторони узгодили організаційні питання стосовно розбудови спроможності компетентного органу України у частині обміну досвідом щодо протиепізоотичної роботи та виконання профілактичних заходів, спрямованих на запобігання поширенню зоонозів, та сертифікаційних процедур, що є вважливим для України як країни-кандидата на вступ до ЄС.

Ольга Шевченко зазначила, що, незважаючи на російську агресію, Держпродспоживслужба продовжує забезпечувати стабільну епізоотичну ситуацію на території України, долаючи виклики, пов’язані з повномасштабною війною, та забезпечувати додержання державних гарантій у сфері експорту української продукції щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Також сторони домовилися й надалі продовжити співпрацю та ділитись досвідом, зокрема з питань адаптації роботи відповідно до європейських вимог.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності