Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Угорщина та Словаччина тимчасово заборонили імпорт агропродукції з України

18 Квітня 2023 11:04

Угорщина та Словаччина тимчасово заборонили імпорт агропродукції з України

Угорщина тимчасово заборонила імпорт зернових та олійних культур, а також низки інших сільськогосподарських продуктів з України. Про це повідомлено у заяві міністра сільського господарства Угорщини Іштвана Надя.

Угорський міністр зауважив, що обмеження на імпорт до Угорщини є тимчасовим та триватиме до 30 червня 2023 року. За цей час мають вжити заходів для пошуку рішення.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надем, на якій обговорили ситуацію з експортом української аграрної продукції до Угорщини.

Микола Сольський підкреслив необхідність продовження переговорів для досягнення домовленостей з приводу експорту української сільськогосподарської продукції та неприйнятність односторонніх рішень.

Зі свого боку міністр сільського господарства Угорщини запевнив, що транзит для української агропродукції зберігатиметься й надалі. Сторони домовились провести консультації і найближчим часом зустрітися повторно.

Уряд Словаччини ухвалив рішення про тимчасове зупинення імпорту зерна та деяких харчових продуктів з України. Заборона на імпорт почне діяти з 19 квітня 2023 року. Транзит продуктів українського виробництва через Словаччину й надалі буде можливий.

Заборона імпорту поширюється на зернові, цукор, сухі корми, зерно, хміль, льон, коноплі, фрукти та овочі, продукти переробки фруктів та овочів, а також вино, етиловий спирт сільськогосподарського походження, мед та продукти бджільництва тощо.

Зазначимо, що Європейська комісія (ЄК) вважає неприйнятними односторонні торговельні рішення Польщі та Угорщини, які заборонили імпорт українського зерна та інших сільськогосподарських продуктів. Про це йдеться у надісланій виданню «Reuters» заяві від речника ЄК.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності