Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Результати 6 місяців міжнародного застосування NCTS

06 Квітня 2023 10:01

Результати 6 місяців міжнародного застосування NCTS

Упродовж жовтня 2022 року - березня 2023 року загальна кількість транзитних декларацій на в’їзд до України перевищила 900, з них - майже 300 оформлено у березні 2023 року. Чільна п’ятірка країн відправлення – Бельгія, Німеччина, Польща, Латвія та Туреччина. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Кількість переміщень, розпочатих в Україні, за 6 місяців перевищила 1900, з них майже 800 – у березні, що вдвічі більше, ніж у попередньому місяці. До 5-ки країн призначення увійшли Латвія, Німеччина, Польща, Литва та Італія.

Держмитслужба здійснює активну роботу щодо залучення підприємств для надання авторизації на застосування транзитних спрощень відповідно до Конвенції.

Так, уже надано 25 авторизацій на застосування транзитних спрощень, з них 9 авторизацій – на використання загальної гарантії, 14 авторизацій – на об’єкти авторизованих вантажовідправників та вантажоодержувачів, а також 2 авторизації – на використання пломб спеціального типу. Більше 10 заяв від підприємств знаходяться на різних етапах розгляду.

З 1 жовтня 2022 року в системі управління гарантіями NCTS Держмитслужба зареєструвала 12 загальних гарантій, 8 з яких є чинними на початок квітня 2023 року.

Також Держмитслужба здійснює взаємодію з митними органами інших країн у межах адміністративної допомоги відповідно до Конвенції. За 6 місяців ініційовано більше 70 запитів щодо належного завершення процедури спільного транзиту та опрацьовано майже 100 запитів, отриманих від митних адміністрацій інших країн.

У рамках надання консультацій як представникам бізнесу, так і посадовим особам митних органів з початку міжнародного застосування NCTS служба підтримки з питань спільного транзиту Держмитслужби опрацювала більше 500 запитів.

DESCRIPTION

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності