Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Нові гігієнічні вимоги до виробництва м'ясних продуктів в інфографіці

10 Березня 2023 14:04

Нові гігієнічні вимоги до виробництва м'ясних продуктів в інфографіці

Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило детальну інфографіку, яка роз’яснює нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Такі вимоги затверджено наказом Мінагрополітики від 20 жовтня 2022 року № 813. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Наразі ці норми діють для операторів ринку харчових продуктів, які займаються експортом до країн ЄС або вже заявили про таку готовність компетентному органу. Для всіх інших документ застосовуватиметься через три роки з дня припинення або скасування воєнного стану.

В інфографіці йдеться про те, на які саме групи харчових продуктів тваринного походження діє наказ і водночас, на які він не поширюється. Окреслено вимоги до виробництва свійських копитних тварин. Чітко описано, які м’ясні продукти заборонено використовувати. Також роз’яснюють нові кваліфікаційні вимоги до осіб, які займаються полюванням та подано перелік вимог до виробництва, зберігання яєчних і рибних продуктів тощо.

Документ розроблений відповідно до вимог Регламенту парламенту та Ради ЄС (№ 853/2004 від 29 квітня 2004 року) і спрямований на виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Ознайомитися з інфографікою можна за посиланням.

Таким чином, нові вимоги дозволять підвищити рівень громадського здоров’я та досягти добросовісного й конкурентного середовища у сфері виробництва продуктів тваринного походження.

Інфографіку розроблено Мінагрополітики спільно з проєктом ЄС «EU4SaferFood».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності