Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Завершилась освітня програма «Train the Trainers 2.0»: результати

18 Серпня 2022 12:34

Завершилась освітня програма «Train the Trainers 2.0»: результати

Другий потік освітньої програми «Train the Trainers 2.0» для експортних консультантів завершив навчання. Протягом 10 місяців інтенсивних занять під керівництвом досвідчених міжнародних експертів та практиків 55 консультантів з експорту прокачали професійні навички, теоретичні знання та отримали унікальний практичний досвід з міжнародної організації експортної діяльності.

Освітня програма складалася з 7 модулів та 130 годин інтенсивних онлайн-заходів, під час яких консультанти працювали з міжнародними експертами та менторами програми, завдяки чому отримали необхідний обсяг знань та досвіду для консалтингової діяльності у сфері експорту.

Учасники програми тепер вміють:

  • аналізувати бізнес, ринок, конкурентів та потреби клієнтів за допомогою діджитал-інструментів;
  • керувати проєктами;
  • консультувати та допомагати у побудові міжнародного бренду та маркетингу;
  • адаптувати товар, дизайн послуг, ціноутворення на експортному ринку до особливостей ринків: китайський, арабський, японський, європейський;
  • обирати модель виходу на ринок за допомогою різних інструментів;
  • управляти ланцюгами постачання та міжнародною логістикою;
  • шукати партнерів та проводити перемовини;
  • будувати ефективні партнерські відносини з клієнтами.

За допомогою наданих знань, інструментів консультанти можуть компетентно, якісно та професійно допомагати підприємствам, що бажають розпочати або інтенсифікувати свою експортну діяльність.

Під час практичної частини навчання учасники програми надали безоплатні консультації 71 українській компанії, які планують налагодити експортну діяльність. Консультанти обрали для клієнтів понад 18 країн, як перспективні цільові ринки для експортної діяльності. 95% компаній-клієнтів залишилися задоволеними та залюбки рекомендували б консультантів, 46% вирішили діяти на основі звіту і рекомендацій, а 54% — скористаються напрацюваннями пізніше.

Відгуки компаній-клієнтів, які співпрацювали з консультантами програми

ТОВ «Фемілі Фудс»

«Особисто мені працювати з командою сподобалось. Все дуже ретельно вивчалось з тих питань, які були узгоджені. Консультанти чітко давали роз'яснення на кожному етапі співпраці. Після аналізу конкурентів допомогли ще більш детально відокремити наші сильні сторони як бренда та дали рекомендації, як надалі відокремлюватись від конкурентів. Це було цінно та важливо. Дуже дякую за цей час, який ми провели разом».

Zhygun Herbs

«Все почалось з того, що я взагалі нічого не розумів у експорті. Дуже хотілось, але ніякого плану не було. Тепер я розумію, які документи потрібні, куди постачати і звертатись і з ким контактувати. Залишилось просто діяти. Дякую!».

ТОВ «Confectionery factory Nektar-1»

«Чудова молода та креативна команда. Надзвичайна презентація, яка справді охоплює всі найважливіші критерії для порівняння ринків та конкурентоспроможність продукції».

ТОВ «MOVA AND CO»

«Дуже вдячні за наданий аналіз та пропозицію. Наданий матеріал взято до роботи. Сподіваюсь підтвердити перше постачання на обраний ринок».

Сертифікація

Учасники програми, які успішно завершили навчання, отримали сертифікати міжнародного зразка від Інституту маркетингу (Естонія).

Смачні партнери програми - Newton's Apple Chips. Дякуємо нашому спонсору Newtons Apple Chips за корисні смаколики, які мотивовані та підтримували команди-переможців протягом усього навчання.

Проєкт «Export Consultants Ukraine» розроблено Інститутом маркетингу (Естонія) та Офісом з розвитку підприємництва та експорту (Україна). Проєкт фінансується Державним департаментом США (Development Cooperation Partnership Program, Round Eight) та Естонським центром міжнародного розвитку.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності