Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Представники митних органів України та Польщі обговорили актуальні питання співробітництва

11 Серпня 2022 14:08

Представники митних органів України та Польщі обговорили актуальні питання співробітництва

9 серпня 2022 року у пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» відбулася зустріч посадових осіб митних органів України та Республіки Польща з метою обговорення актуальних питань співробітництва. Про це повідомляє Держмитслужба.

Предметом обговорення стали:

  • забезпечення ритмічності пропускних операцій;
  • удосконалення процедури переміщення товарів через митний кордон;
  • оптимізація роботи митних органів обох країн з метою уникнення накопичення черг на українсько-польській ділянці кордону.

Учасники зустрічі домовились про поглиблення взаємодії, постійний обмін інформацією, що має на меті прискорення пропуску, передусім вантажних транспортних засобів, які перевозять пальне чи сільськогосподарську продукцію.

Серед підтриманих обома сторонами діалогу ініціатив - внесення змін до Системи раннього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні, яка не переглядалась із 2015 року.

Також у подальшому заплановано зустріч ІТ-експертів митних адміністрацій обох країн з метою створення шляхів обміну попередньою митною інформацією.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності