Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Асоціація «Ягідництво України» презентувала «Посібник з експорту ягід та фруктів до Нідерландів та Німеччини»

29 Грудня 2021 13:08

Асоціація «Ягідництво України»  презентувала «Посібник з експорту ягід та фруктів до Нідерландів та Німеччини»

Європейський Союз – ключовий ринок експорту української плодово-ягідної продукції. На нього припадає, за даними Асоціації «Ягідництво України», близько 74% загального експорту в грошовому еквіваленті.

З 2015 до 2020 року експорт ягід і фруктів до ЄС виріс на 65% у грошовому еквіваленті та на 16% в об’ємі продукції. Проте ринки Нідерландів та Німеччини мають найбільший невикористаний потенціал для української плодоовочевої продукції.

Саме тому Асоціація «Ягідництво України» підготувала і презентувала «Посібник з експорту ягід та фруктів до Нідерландів та Німеччини».

Посібник розроблено у рамках ініціативи «VTrade Fruit&Berry з поглиблення торгівлі з Німеччиною та Нідерландами», яка впроваджується Асоціацією «Ягідництво України» (надалі Проект) за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ).

Метою створення посібника є надання інформації щодо можливостей, які існують на ринку фруктів і ягід Нідерландів та Німеччини для українських експортерів, перспектив розвитку, а також практичних порад і рекомендацій щодо необхідних умов успішного експорту ягід і фруктів та продуктів їх переробки до цих країн. Значна увага приділяється специфічним аспектам ведення бізнесу саме у цих двох країнах та стратегіям роботи на цих ринках.

Цільовою аудиторією цього посібника є українські компанії – виробники фруктів, ягід та продуктів їх переробки, що зацікавлені у розширенні своєї присутності на ринках Німеччини та Нідерландів. Для компаній, що тільки починають зовнішньоекономічну діяльність (ЗЕД), він також буде корисним, але базової інформації щодо ведення ЗЕД у посібнику не надається.

Посібник не містить в собі таких аспектів, як оцінка готовності підприємства до експорту, специфічних вимог до товару та технічних моментів оформлення експортних операцій. Проте у посібнику є посилання на публікації, які містять таку інформацію.

До посібника входять посилання на нормативні документи, які регламентують експортно-імпортну діяльність з країнами Європейського Союзу, а також посилання на інші корисні ресурси та публікації, які можуть бути цікавими українським компаніям, зацікавленим у роботі на ринках Нідерландів та Німеччини.

Посібник розглядає експорт таких категорій ягідної продукції:

  • свіжі фрукти (зерняткові та кісточкові);
  • свіжі ягоди;
  • заморожені фрукти та ягоди;
  • інші продукти переробки фруктів та ягід, окрім яблучного концентрату.

Яблучний концентрат в Україні виробляють та експортують переважно великі підприємства, а Проект спрямований на підтримку малих та середніх виробників.

Завантажити посібник за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності