Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Європарламент підтримав безмитну торгівлю з Україною ще на рік

09 Травня 2023 16:05

Європарламент підтримав безмитну торгівлю з Україною ще на рік

Європарламент під час пленарного засідання підтримав продовження безмитної торгівлі з Україною ще на рік, починаючи з 6 червня 2023 року.

Призупинення тарифів стосується фруктів і овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, на які поширюється дія тарифних квот.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, з 1 січня 2023 року промислова продукція підпадає під нульове мито, тому її не включено до нової пропозиції.

«Я рішуче підтримую відновлення заходів лібералізації торгівлі, які зараз допомагають забезпечити продовження української торгівлі в умовах жорстокої війни, спричиненої Росією. Ці заходи мають ключове значення для посилення стійкості України, оскільки ми працюємо над поступовою інтеграцією України до внутрішнього ринку ЄС. Наша солідарність з Україною є послідовною, прозорою та непохитною, і її ще більше підкріпив статус кандидата на вступ України до ЄС. Майбутнє України в Європейському Союзі», – заявила доповідачка із цього питання Сандра Калніете.

Після схвалення Радою ЄС цей захід буде опубліковано в офіційному журналі ЄС і застосовуватиметься наступного дня після публікації.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності