Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Рада ЄС схвалила підписання Угоди про спільний авіаційний простір з Україною

29 Червня 2021 11:14

Рада ЄС схвалила підписання Угоди про спільний авіаційний простір з Україною

28 червня Рада ЄС дала згоду на підписання трьох сусідських угод у сфері авіації - з Україною, Вірменією і Тунісом, а також угоду щодо повітряного транспорту з Катаром. Про це йдеться в офіційній заяві.

Ці угоди відкриють ринок повітряного транспорту і нададуть нові можливості для операторів та клієнтів, що сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, економічному та соціальному розвитку.

Угоди усувають ринкові обмеження та поєднують країни з внутрішнім авіаринком ЄС, оскільки передбачається, що вони перейдуть на європейські стандарти і правила у сфері авіаперевезень.

Підписання усіх чотирьох угод очікується восени 2021 року. Кожна угода після цього повинна бути ратифікована кожною країною-членом, ЄС та третьою стороною.

Зазначено, що рішення щодо України, Вірменії та Катару дозволяє попереднє застосування угод до того, як будуть завершені усі необхідні процедури для набрання ними чинності.

Європейський спільний авіаційний простір (САП) – це двостороння угода між ЄС і третіми країнами, що встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносини у сфері авіації, дозволяючи ефективніше та безпечніше використовувати повітряний простір.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності