Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

МСП-експортери отримають додаткове фінансування для подолання наслідків коронакризи

29 Квітня 2021 12:07

МСП-експортери отримають додаткове фінансування для подолання наслідків коронакризи

За даними Мінфіну, 26 квітня 2021 року завершились переговори між українською делегацією та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо укладення Гарантійної угоди.

Угода має на меті забезпечення доступом експортноорієнтованих малих і середніх підприємств (далі - МСП) до фінансових ресурсів довгострокового характеру для поповнення обігових коштів та здійснення інвестицій у розвиток.

Скористатися такими фінансовими можливостями зможуть малі і середні підприємства-експортери, а також підприємства, які залучено до внутрішнього постачання та які реалізують експортноорієнтованим підприємствам щонайменше 50% своєї продукції та зазнали певних матеріальних збитків під час кризи, спричиненої COVID-19.

Представники Міністерства фінансів зазначили, що така фінансова підтримка МСП є одним із пріоритетних напрямів співпраці із міжнародними фінансовими організаціями, який дозволить надати експортноорієнтованим МСП необхідну сьогодні фінансову допомогу, забезпечить інвестиції у їх розвиток та дасть змогу зберегти робочі місця, а також створити передумови для активізації інвестиційної діяльності.

Нагадаємо, 19 квітня 2021 року Кабмін прийняв постанову «Деякі питання реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку інвестиційного проекту «Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування» та схвалив Розпорядження Президента України «Про делегацію України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо укладення Гарантійної угоди (Додаткове фінансування для протидії COVID-19 в рамках Проекту доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності