Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна поглиблює співпрацю з Домініканською Республікою

21 Серпня 2024 14:03

Україна поглиблює співпрацю з Домініканською Республікою

Віцепрезидентка Домініканської Республіки Ракель Пенья та Перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко й заступник міністра економіки – Торговий представник України Тарас Качка провели зустрічі під час робочого візиту української делегації до Домініканської Республіки. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Посилення економічного співробітництва було одним із ключових питань на порядку денному. Нині Домініканська Республіка є другою державою в регіоні за обсягами імпорту з України. За підсумками минулого року товарообіг між нашими країнами досяг 38,73 млн дол. США, що становить 54% показника 2022 року. Позитивне для України сальдо склало 21,07 млн дол. США. А за перші 6 місяців 2024 року експорт вже склав 32 млн дол. США. Основною статтею експорту залишаються напівфабрикати з нелегованої сталі. Та ми маємо потенціал для посилення двосторонньої торгівлі. Як зазначила Віцепрезидентка Домініканської Республіки, ця країна може стати логістичним хабом для українського експорту в регіоні», - зазначила Юлія Свириденко.

Країни домовилися розглянути шляхи збільшення постачань українських товарів. Нині населення Домініканської Республіки сягає близько 11,5 млн людей, ще майже стільки туристів щорічно відвідує країну, тому головним актуальним на найближчу перспективу напрямом співпраці України та Домініканської Республіки в економічній сфері є аграрна промисловість та продовольча сфера.

Як зазнаено, країна зацікавлена як у постачаннях українських продовольчих товарів, обладнання для харчової промисловості, так і передачі відповідних технологій виробництва.

Сторони домовилися налагодити співпрацю на рівні Торгово-промислових палат для подальшого проведення бізнес-форумів і налагодження B2B-співробітництва.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності