Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Торговельне співробітництво між Україною та Нідерландами

08 Серпня 2024 16:03

Торговельне співробітництво між Україною та Нідерландами

Держпродспоживслужба постійно підтримує тісні зв’язки з компетентними службами країн-членів ЄС, а це дає змогу підвищити конкурентоздатність продуктів тваринного походження українського виробництва під час виходу на ринки ЄС та в цілому сприяти розширенню експортних постачань харчової продукції. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Нещодавно голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук зустрівся з Кароліною Спаанс, радником з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Під час зустрічі сторони обговорили розширення категорій продукції для імпорту голландської продукції до України.

«Нідерланди – наші давні та надійні партнери, які імпортують в Україну корми для домашніх тварин, рибну продукцію, добові курчата, біологічні засоби захисту рослин тощо. А з нашої сторони ми експортуємо до Нідерландів як країни-члена ЄС яйця, м'ясо птиці, мед та інші продукти. І разом продовжуємо розвивати спільну торгівлю між нашими країнами», - зазначив Сергій Ткачук.

Також сторони обговорили механізм швидкого обміну інформацією щодо епізоотичної ситуації, що є важливим фактором для експорту живих тварин та продуктів тваринного походження.

Учасники домовились співпрацювати в частині обміну знаннями та передовим досвідом у сфері здоров'я та благополуччя тварин, що сприятиме зміцненню всебічного співробітництва між країнами.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності