Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Програма підтримки експортерів від ЕКА: досвід компанії «ЛМВ-33»

18 Червня 2024 14:37

Програма підтримки експортерів від ЕКА:  досвід компанії «ЛМВ-33»

Українські експортери потребують фінансових ресурсів та кредитної підтримки. Держава через інструменти Експортно-кредитного агентства виступає гарантом повернення виданих позик на виконання зовнішньоекономічних договорів (ЗЕД), що робить банківські кредити доступнішими для українських експортерів.

Підприємство «ЛМВ-33» було засновано в 1994 році як невелике сімейне підприємство і уже тридцять років є виробником та постачальником джгутів проводів і панелей керування для різних сфер: автотехніки, спеціалізованої техніки, побутових приладів, зовнішнього освітлення та електротехнічного обладнання власної розробки.

Як зазначає директор підприємства Олексій Люба, з браком обігових коштів і потребою звернутися до банку за фінансуванням компанія стикалася і раніше, але в умовах воєнного часу ситуація стала критичною.

«Кредобанк запропонував нам кредит на виконання експортного контракту, який був застрахований в ЕКА. Протягом місяця ми оформили всі документи і отримали лінію на 2 млн грн», – розповів він.

Це допомогло компанії поповнити дефіцит обігових коштів і виконати умови угоди на постачання джгутів для систем вентиляції транспортних засобів з великим європейським виробником автотехніки.

Обсяги реалізації продукції вдалося збільшити вдвічі, кількість працівників також зросла. Підприємство продовжує працювати та щоквартально підвищує колективу зарплатню.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності