Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна зацікавлена в експорті біометану до ЄС

27 Жовтня 2023 16:29

Україна зацікавлена в експорті біометану до ЄС

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня зустрівся з радником з питань торгівлі торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Анн Берсіо. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Сторони обговорили питання сприяння експорту біометану та підтримку українських аграріїв.

Віталій Головня зазначив, що український бізнес зацікавлений у виробництві біометану. Вже є перший біометановий завод і заплановано відкриття нових до кінця року. За його словами, важливий напрямок розвитку галузі – експорт біометану, зокрема на європейський ринок. Відповідний законопроєкт № 9456 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану» вже підготовлений до першого читання.

«Виробництво біометану та біогазу вигідно бізнесу і державі. Переробка відходів сільськогосподарських та тваринництва - це додаткова ефективність і додана вартість для аграріїв. Також це органічні добрива у результаті переробки відходів», - зазначив Віталій Головня.

Заступник міністра додав, що ринок виробництва біометану буде розвиватися швидше, якщо європейський бізнес відкриє в Україні підприємства з виробництва обладнання для біометанових заводів.

Крім того, для аграріїв, які через повномасштабне вторгнення рф працюють у складних умовах, важлива підтримка, зокрема надання грантів та доступних кредитів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності