Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ спростив ввезення до України незареєстрованих сортів рослин

29 Серпня 2023 17:02

КМУ спростив ввезення до України незареєстрованих сортів рослин

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 917 «Про затвердження Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням». Про це повідомляє Мінагрополітики.

Документ підготовлений Міністерством аграрної політики та продовольства України. Постановою виконують євроінтеграційні зобовʼязання України про надання можливості підприємцям використовувати невелику кількість насіння і садивного матеріалу незареєстрованих сортів для наукових цілей або селекційної роботи.

Згідно з постановою, встановлено відповідну процедуру видачі або відмови, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення до України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням.

Також затверджено форму заяви про видачу підтвердження та ввезення до України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення, селекційних, дослідних робіт і їх експонування.

Контроль за використанням зразків насіння і садивного матеріалу здійснює Держпродспоживслужба.

Попередню постанову № 691 від 2016 року, якою врегульовували порядок видачі Держспоживслужбою підтверджень на ввезення та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу Кабінет Міністрів визнав такою, що втратила чинність.

Порядок та форму заяви додано.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності