Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Обговорено відкриття нових позицій для експорту української продукції до КНР

15 Серпня 2023 10:56

Обговорено відкриття нових позицій для експорту української продукції до КНР

Розширення ринків збуту для української сільськогосподарської продукції, зокрема на ринок КНР, є постійною і послідовною роботою Держпродспоживслужби та інших державних органів України.

Так, у рамках Сьомого засідання Українсько-китайської підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва відбулась зустріч т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко із керівництвом Головного митного управління Китайської Народної Республіки (GACC) за участі заступника міністра економіки України – Торгового представника України Тараси Качки. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначено, сторони обговорили умови та необхідні кроки для взаємної торгівлі, особливо відкриття нових товарних позицій для експорту української продукції, зокрема меду, борошна, рибної продукції, м'яса птиці, гороху, свіжої лохини, кормів для продуктивних тварин (преміксів) тощо.

Наразі понад 900 українських підприємств мають право експорту власної продукції до Китаю, зокрема кукурудзи – 227 підприємств, молоко та молочні продукти - 35, соя – 55, ячмінь – 51, шроти та жоми – 48, яловичина - 6 і заморожена лохина та чорниця – 10.

Крім того, сторони домовились започаткувати обмін досвідом між ветеринарними фахівцями двох компетентних органів в рамках боротьби захворювання тварин.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості щодо відпрацювання та підписання протоколів на експорт українських товарних позицій до кінця року.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності