Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Міністр агрополітики України зустрівся з колегами зі Словаччини та Угорщини щодо транзиту агропродукції

09 Серпня 2023 15:58

Міністр агрополітики України зустрівся з колегами зі Словаччини та Угорщини щодо транзиту агропродукції

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів онлайн-зустріч з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надем, а також з міністром сільського господарства та розвитку села Словацької Республіки Йозефом Бірешем та міністром транспорту Словацької Республіки Паволом Ланчарічем. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як зазначено, обидві зустрічі стосувалися питання транзиту української аграрної продукції в умовах зупинки зернового коридору та проблем, які створює росія, щоб зупинити український експорт.

Міністр агрополітики України повідомив колегам, що міністерство покращило прогноз цьогорічного врожаю, оскільки триває сприятлива погода. Відповідно цьогоріч буде можливість експортувати більшу кількість сільськогосподарської продукції, ніж очікувалося.

Під час зустрічей також обговорювали скасування обмеження експорту українських сільськогосподарських культур до 5 країн-сусідів, які введені Єврокомісією до 15 вересня 2023.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності