Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА просуває підтримку експортних послуг

07 Серпня 2023 18:09

ЕКА просуває підтримку експортних послуг

Нещодавно відбувся тренінг для логістичних та транспортних компаній, експортерів української продукції та послуг, організований Координаційним центром підтримки експорту (EEN Ukraine), на якому членкиня правління Експортно-кредитного агентства Оксана Очеретяна розповіла учасниками тренінгу про програми, які підтримує ЕКА, та продукти самого агентства для експортерів.

Окремо Оксана Очеретяна наголосила, що традиційно про ЕКА думають як про компанію, яка підтримує експорт товарів, але Україна експортує також і багато послуг. Наприклад, у 2022 році за даним Державної служби статистики України, експорт транспортних послуг становив майже 3 млрд доларів, що становить третину всіх експортованих послуг.

«Хочу звернути увагу, що кожен з наших продуктів може бути використаний експортерами послуг для підтримки їхнього бізнесу чи освоєння нових ринків», – зазначила членкиня правління ЕКА.

Протягом тренінгу учасники мали змогу також:

  • дізнатися про проєкти, спрямовані на покращення логістичної інфраструктури в ЄС та Україні,
  • дізнатися про можливості для співпраці з партнерами з ЄС у створенні нових логістичних хабів та складських систем, а також
  • отримати відповіді на свої питання.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

Нагадаємо, що за перше півріччя 2023 року обсяг підтриманого ЕКА експорту становить 1,72 млрд грн, а одна гривня відповідальності дає 9,79 грн потенційної виручки.

Лідером за обсягом підтриманого експорту і сумою кредитних договорів з початку року є Райффайзен банк (605,22 млн грн і 210 млн грн відповідно), на другому місці - Укргазбанк (420,45 млн грн та 93,7 млн грн), а на третьому – Ощадбанк (265,45 млн грн та 58,87 млн грн).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності