Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Продовжено термін дії дозволів України та Польщі для вантажних перевезень до третіх країн

13 Липня 2023 17:54

Продовжено термін дії дозволів України та Польщі для вантажних перевезень до третіх країн

Українські та польські вантажні перевізники зможуть виконувати перевезення до та з третіх країн на підставі дозволів 2022 року до кінця 2023 року. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання українсько-польської змішаної Комісії про автомобільні перевезення за участі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерства інфраструктури Польщі.

«Наприкінці травня ми обіцяли, що міністерство працює над довгостроковим рішенням у питанні дії дозволів на перевезення. Зараз ми власне виконали те, що обіцяли. Вдячний нашим польським колегам із Міністерства інфраструктури за систему співпрацю заради розвитку двох країн», – наголосив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Як зазначено, важливою умовою виконання перевезень до та з третіх країн стане клас екологічності вантажівки. Змішана Комісія затвердила, що дозволи стосуються лише транспортних засобів класу не нижче Євро-5. Оновлені екологічні вимоги почали діяти з 1 липня 2023 року, перевізники, які розпочали свій рейс, матимуть змогу його завершити.

Водночас серед всіх зареєстрованих вантажівок у власності ліцензованих перевізників лише близько 1200 автомобілів належать до класу Євро-4, близько 70 тисяч – відповідають оновлених вимогам, зокрема Євро-5 та вище.

Міністерства України та Польщі домовились перевірити мережу регулярних автобусних маршрутів між країнами та обговорили питання запровадження електронної черги для пасажирських перевезень.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності