Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна розглядає можливість відновлення експорту м’яса та м'ясопродукції до КНР

13 Липня 2023 10:21

Україна розглядає можливість відновлення експорту м’яса та м'ясопродукції до КНР

Можливість відновлення та налагодження експорту українського мʼяса та мʼясної продукції до Китаю обговорили під час засідання робочої групи з питань розвитку м’ясної галузі під головуванням першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького. Про це повідомляє Мінагрополітики.

«Ми спеціально зустрілися з профільним асоціацями та представниками Держпродспоживслужби перед поїздкою української офіційної делегації до Китаю, де обговорюватимуться деталі співпраці у частині експорту нашого м’яса, зокрема свинини. Нам важливо обговорити всі деталі між учасниками ринку, щоб це питання було вирішено результативно», – заявив Тарас Висоцький.

Для українських експортерів м’яса птиці, яловичини та свинини Китай є одним із найпривабливіших ринків. Підтвердженням цьому є той факт, що найбільша кількість заявок українських експортерів мʼяса стосуються саме китайського ринку. Через ковід, війну співпраця в частині експорту яловичини була призупинена.

Як зазначено, нині відбувається певне потепління у торговельних відносинах між Україною та Китаєм і список експортерів яловичини, свинини продовжує розширюватися, а також актуальним є питання щодо експорту м'яса птиці.

За даними міністерства, наразі відбувся обмін інформацією щодо ключових питань із китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які відбудуться найближчим часом.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності