Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Експортери за 5 місяців 2023 року отримали кредитів на 380,7 млн грн під страхове покриття ЕКА

19 Червня 2023 15:24

Експортери за 5 місяців 2023 року отримали кредитів на 380,7 млн грн під страхове покриття ЕКА

За рахунок кредитів вже профінансовано або буде профінансовано виконання експортних угод на суму 1,41 мільярда гривень.

Загалом з моменту запуску ЕКА страхування експортних кредитів банками було надо експортерам фінансування на загальну суму 670,5 мільйона гривень, що дозволило бізнесу забезпечити виконання експортних угод на суму 4,63 мільярда гривень. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

За словами першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки України Юлії Свириденко, діяльність ЕКА з підтримки несировинного експорту за попередній рік уже дала відчутний ефект для стабілізації цього напрямку.

«Ми бачимо результати співпраці ЕКА і банків - це збережені, створені робочі місця, врятований бізнес і сплачені податки. В умовах воєнного часу це великий здобуток. Тому Мінекономіки працює над тим, щоби збільшити інституційну спроможність агентства як через збільшення статутного капіталу, так і за рахунок розширення переліку інструментів, які воно може використовувати, а також через запровадження перестрахування ризиків», - зазначила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, що минулого року НБУ вніс страховий поліс ЕКА до переліку видів прийнятного забезпечення за кредитами (Постанова НБУ №351), що дозволяє банкам надавати бізнесу позики на виконання експортного контракту без застави майна. Таке кредитування уряд також дозволяє поєднувати з програмою підтримки бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності