Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Канада затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію ще на рік

13 Червня 2023 17:49

Канада затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію ще на рік

Канада затвердила тимчасове скасування імпортних мит на українську продукцію. Воно триватиме до 9 червня 2024 року. Про це повідомляє уряд Канади.

Віцепрем’єр-міністр та міністр фінансів Канади Христя Фріланд оголосила про продовження ще на рік, тобто до 9 червня 2024 року, режиму безмитного імпорту товарів із України, покликаних підтримати її економіку в умовах повномасштабного вторгнення рф. До того ж вона наголосила, що Канада підтримуватиме Україну стільки, скільки знадобиться.

Рішення канадського уряду забезпечить подальший безмитний імпорт українських товарів до Канади, зокрема сталі й товарів, постачання яких регулюється квотами.

«Продовження дії режиму безмитного ввезення українських товарів до Канади сприятиме зусиллям України із відновлення економіки. У той час, як українці продовжують страждати від наслідків російської незаконної й невиправданої війни, ми підтверджуємо свою непохитну підтримку України, яка бореться за своє майбутнє як незалежна, демократична й успішна країна», – сказала міністр міжнародної торгівлі, сприяння експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Мері Нґ.

Зазначимо, продовження безмитного режиму для українського імпорту ґрунтується на угоді про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) та її модернізації, оголошеній у квітні цього року.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності