Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

2 роки співпраці Мінцифри та Офісу розвитку підприємництва та експорту над проєктом Дія.Бізнес

24 Травня 2023 15:48

2 роки співпраці Мінцифри та Офісу розвитку підприємництва та експорту над проєктом Дія.Бізнес

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту відзначають другу річницю співпраці над національним проєктом з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес.

«Вже два роки Мінцифра спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту реалізують проєкт Дія.Бізнес. Онлайн-компонентом проєкту є вебпортал, де доступні безоплатні консультації на понад 65 тем, якими скористалися вже майже 30 000 людей. Офлайн-компонент — центри підтримки підприємців Дія.Бізнес, де з часу спільної роботи над проєктом було проведено сотні заходів, на які прийшли понад 65 000 українців. Я пишаюся співпрацею з командою Офісу і сподіваюся, що ми досягнемо своєї амбітної мети — щоб центри Дія.Бізнес з‘явилися у кожному місті з населенням понад 50 000 людей», — коментує заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Об’єднання зусиль з реалізації проєкту Дія.Бізнес відбулось у травні 2021 року та розширило спектр можливостей для представників українського бізнесу як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.

«Синергія у реалізації проєкту Дія.Бізнес з Мінцифрою значно консолідувала можливості для українських підприємців у розвитку бізнесу на внутрішньому та зовнішньому ринках. Дія.Бізнес сьогодні стрімко набирає обертів та охоплює українських підприємців по всій країні та за її межами. Інноваційність проєкту відзначили й міжнародні партнери, надавши проєкту головну нагороду European Enterprise Promotion Awards 2022 у категорії «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу». Це заслуга не лише співпраці з Мінцифрою, а й українського бізнесу, який своєю стійкістю дає нам мотивацію створювати та залучати нові проєкти підтримки», — зазначає директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов.

DESCRIPTION

Нагадуємо, що національний проєкт з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес був ініційований Міністерством цифрової трансформації України у лютому 2020 року. З травня 2021 року проєкт реалізує Міністерство цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

Пропонуємо розглянути ключові досягнення Дія.Бізнес від старту проєкту.

Відкриття центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес

Під час роботи над проєктом було відкрито 14 центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес у Харкові, Миколаєві, консультаційні стенди у Черкасах, Одесі, Полтаві, Ужгороді, Кривому Розі, Бучі, Тернополі, Кременчуці, Рівному, Луцьку, центр для студентів на базі КНУ ім. Т. Шевченка (Київ) та один центр за кордоном — у Варшаві.

Відкриття центрів надало можливість українському бізнесу отримати доступ до безоплатних консультацій, підвищити рівень компетенцій за допомогою освітніх заходів, виступити в ролі спікерів та поділитись досвідом з іншими підприємцями, орендувати простір для проведення заходів і презентувати свою продукцію на pop-up-локаціях. За час реалізації проєкту понад 65 000 українців скористалися послугами центрів.

Безоплатні консультації

У межах проєкту Дія.Бізнес українці отримали понад 40 000+ безоплатних консультацій за 16 напрямами: маркетинг, продажі, програми підтримки, фінанси, оподаткування, систематизація бізнес-процесів, управління персоналом, юридична підтримка, масштабування та експорт, регуляторні правила для бізнесу, стандарти та технічні регламенти, тимчасовий релокейт, підтримка українців та українського бізнесу, що релокувався до Польщі, а також щодо запуску та провадження діяльності жінками й соціальним підприємцям.

Наразі на порталі доступно понад 60+ видів безоплатних консультацій. Експертами виступають консультанти центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес, а також приватні фахівці та консалтингові компанії, які визначають своїх експертів для надання консультацій на волонтерській основі. База консультантів проєкту налічує понад 100 експертів з приватного сектору та бізнес-кіл у сферах юридичного супроводу, оподаткування, фінансів та програм підтримки, систематизації бізнес-процесів, продажів, маркетингу, HR, франчайзингу та масштабування.

Експортний напрям

На експортному напрямі Дія.Бізнес представники українського бізнесу отримали доступ до консолідованої інформації щодо експорту українських товарів та послуг до понад 50 країн світу, а також можливості та інструменти, що допомагають у виході на зовнішні ринки:

  • безоплатні консалтингові послуги для компаній та альянсів
  • аналітичні дослідження зовнішніх ринків та огляди індустрій
  • освітні програми та вебінарні проєкти для підвищення експортних компетенцій
  • допомогу в пошуку партнерів за кордоном, участь у міжнародних виставкових заходах, торговельних місіях, конференціях, форумах, організованих командою Офісу.

DESCRIPTION

Впродовж двох років співпраці над проєктом було реалізовано 47 міжнародних заходів для понад 1500 представників українського бізнесу з 14 галузей; організовано участь 220 компаній у межах Національних павільйонів України на 16 міжнародних виставкових заходах; проведено 6 торговельних місій до США, Великої Британії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та країн Азії для 79 компаній. Загалом український бізнес провів понад 5000 B2B-перемовин з потенційними клієнтами. Завдяки цим інструментам українські товари та послуги продовжують виходити на ринки США, Великої Британії, країн ЄС, Скандинавії та Азії.

Освітній напрям

Спільно з проєктами міжнародної технічної допомогти реалізовано 6 освітніх довгострокових програм для понад 1000 представників українського бізнесу, орієнтованого на експорт.

Спільно з партнерами організовано та проведено 52 освітні вебінарні проєкти з маркетингу, систематизації бізнес-процесів, тайм-менеджменту, грантових програм підтримки, інтернет-маркетингу, електронної комерції та виходу на зовнішні ринки.

Аналітика

Розроблено орієнтовно 200 досліджень зовнішніх ринків (разом з індивідуальними), 25 ґайдів та 64 оглядів розвитку секторів України, а також 19 досліджень стану й потреб малого і середнього бізнесу під час повномасштабної війни.

Маркетплейс фінансових можливостей

Для українського бізнесу був створений Маркетплейс фінансових можливостей — онлайн-інструмент, на якому зібрано 400+ фінансових програм підтримки для бізнесу 22 банківських установ, а також державних та міжнародних програм підтримки для бізнесу. Серед яких: регіональні програми, грантові, державні, кредитні та депозитні, лізингові програми, факторинг, еквайринг, документарні операції.

Міжнародні відзнаки

Проєкт став інформаційним партнером сотень ініціатив, проєктів та програм підтримки, отримав міжнародне визнання у категорії «Digital Innovation of the Year» міжнародної премії «Go Global Awards 2022» та «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу» європейської премії «European Enterprise Promotion Awards 2022».

Довідково

Офіс з розвитку підприємництва та експорту — державна установа, метою діяльності якої є системна підтримка та розвиток українського підприємництва на внутрішньому та зовнішніх ринках. Офіс функціонує з 2018 року та є дієвою інституцією, що сприяє розвитку й підтримці українського підприємництва та просуванні експорту товарів, робіт і послуг українських виробників.

У травні 2021 року було розширено повноваження Офісу за напрямом підтримки та розвитку малого та середнього підприємництва, з урахуванням прикладу світових організацій з підтримки торгівлі (Trade Promotion Office).

Напрацювання установи неодноразово були відзначені як всередині країни, так і міжнародними партнерами.

У квітні 2023 року Офіс став офіційним афілійованим членом Trade Promotion Europe (TPE) — європейської неприбуткової організації, яка представляє та лобіює інтереси світових організацій з підтримки торгівлі в Європейському Союзі. Наразі до складу TPE входять 28 членів з 20 країн ЄС.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності