Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Єврокомісія оприлюднила рішення щодо експорту української агропродукції

04 Травня 2023 13:58

Єврокомісія оприлюднила рішення щодо експорту української агропродукції

2 травня 2023 року за рішенням Єврокомісії Болгарія, Угорщина, Польща і Словаччина зобов’язуються скасувати свої односторонні заходи щодо імпорту агропродукції, що надходить з України. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

У той же час чотири сільськогосподарські культури – пшениця, кукурудза, ріпак та соняшник до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини експортуватися не будуть до 5 червня 2023 року.

До решти країн Європейського Союзу імпорт з України всієї продукції разом з пшеницею, кукурудзою, ріпаком та соняшником буде продовжуватися без обмежень.

Транзит всієї української агропродукції, зокрема й цих чотирьох агрокультури, зберігається через усі країни Європейського Союзу.

Ознайомитися з імплементаційним регламентом комісії (ЄС) 2023/903 від 2 травня 2023 року про запровадження профілактичних заходів щодо окремих товарів, що походять з України, можна за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності