Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЄК оголосила конкурс для підтримки інтеграції українських МСП до єдиного ринку

01 Березня 2023 16:07

ЄК оголосила конкурс для підтримки інтеграції українських МСП до єдиного ринку

Європейська комісія оголосила два конкурси пропозицій під назвою «ReadyForEU» із загальним бюджетом 7,5 мільйонів євро. Про це повідомляє Єврокомісія.

Ці два конкурси мають на меті допомогти українським підприємцям і підприємствам отримати вигоду від єдиного ринку.

Конкурси фінансують у рамках Програми «Єдиний ринок» та вони є результатом нещодавньої Угоди між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, з іншого боку, щодо участі України в програмі Європейського Союзу «Єдиний ринок» (2021-2027), підписаної Президентом ЄК Урсулою фон дер Ляєн та Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем 2 лютого 2023 року.

Перший конкурс, «Business Bridge», з бюджетом 4,5 мільйона євро, надаватиме фінансову підтримку українським МСП, які постраждали від війни, у формі ваучерів на доступ до послуг і участь у торговельних заходах в ЄС. Проєктом керуватимуть організації з підтримки бізнесу: Enterprise Europe Network (EEN), European clusters network та інші організації.

Мета конкурсу - створення консорціуму бізнес-організацій, які відберуть до 1500 українських МСП, орієнтованих на зростання та сталий розвиток, щоб отримати пряму підтримку у розмірі до 2500 євро.

Ця пряма підтримка покриє витрати українських МСП на послуги підтримки бізнесу:

  • дослідження ринку для визначення європейських партнерів;
  • юридичні, організаційні чи фінансові консультації щодо створення нової компанії або адаптації існуючої;
  • допомогу в участь чи відвідуванні заходів у ЄС;
  • юридичні консультації з прав інтелектуальної власності.

Кінцевий термін подачі заявки – не пізніше 27 квітня 2023 року.

Другий конкурс, «Erasmus for Young Entrepreneurs - Ukraine», з бюджетом 3 мільйони євро дозволить новим українським підприємцям отримати досвід ведення бізнесу в інших європейських країнах.

Цей проєкт буде запущено у рамках вже створеної програми «Erasmus for Young Entrepreneurs», яка запропонувала понад 22 000 підприємцям з усієї Європи можливість поділитися своїми підприємницькими ноу-хау.

Під час конкурсу відберуть організації в Україні та ЄС, щоб залучити до 430 нових українських підприємців і підібрати до них підприємців із ЄС, які їх прийматимуть. Потім надаватимуть фінансову підтримку цим підприємцям і покриватимуть їхні витрати на проживання та подорожі.

Кінцевий термін подачі заявки – не пізніше 11 травня 2023 року.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності