Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Безпека бізнесу, логістика, іноземні інвестиції – головні теми зустрічі міністра економіки України та комісара ЄС з питань економіки

22 Лютого 2023 18:02

Безпека бізнесу, логістика, іноземні інвестиції – головні теми зустрічі міністра економіки України та комісара ЄС з питань економіки

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко у Брюсселі зустрілася з комісаром ЄС з питань економіки Паоло Джентілоні.

На зустрічі вона наголосила на необхідності зосередитись на кількох ключових аспектах - підвищення безпеки бізнесу, розширення логістичних маршрутів, залучення іноземних інвестицій та спільній роботі з партнерами над вирішенням нагальних проблем. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Зростання економіки цього року залежатиме від кількох заходів, які Україні та Європейському Союзу потрібно буде вжити разом.

«По-перше, ми маємо покращити захист. Ефективна протиповітряна оборона забезпечує більшу впевненість для бізнесу, який працює в Україні. Наступна велика річ – логістика. Багато в сільському господарстві залежить від Чорноморського судноплавства. Росія навмисно сповільнює перевірки в рамках чорноморської зернової ініціативи, намагаючись при цьому просувати себе, як постачальника продовольства для Близького Сходу та Африки», - підкреслила Перший віцепрем’єр-міністр.

Приділяючи велику увагу логістиці через чорноморські порти, Україна не забуває про важливість логістики через наземний кордон ЄС-Україна. Це важливо для нарощування темпів експорту вітчизняної продукції до Європи.

«Ми вважаємо, що нам потрібно буде продовжити всі спрощення, які були запроваджені минулого року, зокрема безтарифний ринок з ЄС та Угоду про автомобільні перевезення між Україною та ЄС. Крім того, ми продовжуємо заохочувати інвестиції у торгівельну і транспортну інфраструктуру в прикордонних країнах ЄС, було б добре забезпечити збільшення фінансування їхніх зв’язків з Україною», – додала Юлія Свириденко.

Також Україна прагне до зниження ризиків для інвесторів, оскільки саме приватні гроші створюють найбільший ефект для відновлення економіки.

«Прошу скоординувати політику національних офіційних кредитних агентств щодо відновлення страхування ризиків. Також ми намагаємось відновити діяльність європейських страхових компаній в Україні, для перестрахування, яке може здійснюватися європейськими державами. Все це має сприяти економічному та фінансовому зростанню бізнесу в нашій країні», - резюмувала міністр економіки України.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності