Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Розпочато другий етап прийому заявок на отримання рукавів для зберігання зерна

13 Жовтня 2022 11:07

Розпочато другий етап прийому заявок  на отримання рукавів для зберігання зерна

9 жовтня 2022 року завершився прийом заявок (відкритий на два тижні наприкінці вересня) на отримання рукавів для зберігання зерна. Загалом надійшло 1 494 заявки від малих та середніх агровиробників на отримання 30 120 рукавів для тимчасового зберігання збіжжя. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

У зв’язку з великою зацікавленістю від фермерів, Міністерство аграрної політики та продовольства України та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочинають другий етап конкурсу для аграріїв, що не встигли подати свої заявки до 9 жовтня.

Для участі у другому етапі потрібно податись до 23 жовтня 2022 року через Державний аграрний реєстр (ДАР).

За умовами програми, фермери повинні мати від 100 до 10 тис. га в офіційному обробітку, а отримані рукави використати для зберігання власно вирощеної продукції. При цьому їхній статус – власник чи орендар – не важливий. Як і юридичний статус: погоджують заявки як від юридичних осіб, так і від фізичних осіб-підприємців. Ключовою вимогою є обробіток землі на підконтрольній Україні території.

Процес відбору та перевірки заявок у першому етапі вже розпочато, і найближчими днями учасники програми отримають у ДАРі підтвердження про надання допомоги та повідомлення щодо адреси складу для для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства.

Для питань та відгуків:

  • Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) – з питань участі у програмі підтримки: +38 099 090 7582; +38 068 318 0943; UA-Feedback@fao.org
  • З технічних питань щодо реєстрації через систему ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua

Проєкт реалізують Мінагрополітики та ФАО за фінансової підтримки Канади, Японії та Minderoo Foundation на загальну суму 60,5 млн доларів США. За очікуваннями, ця допомога забезпечить 30% від загальнонаціональної потреби.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності