Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА та USAID КЕУ провели конференцію для експортерів Вінниччини

04 Жовтня 2022 12:17

ЕКА та USAID КЕУ провели конференцію для експортерів Вінниччини

Експортно-кредитне агентство (ЕКА) за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» провели для експортоорієнтованого бізнесу з Вінниці та області конференцію «Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку».

За словами організаторів, програма розроблена таким чином, що її можна комбінувати з іншими програмами державної підтримки, як от, наприклад, програмою «Доступні кредити під 5-7-9%» чи іншими кредитними продуктами банків.

Пільгове кредитування експортерам на виконання експортних контрактів уже надають Укргазбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк. Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний зазначив, що експортне фінансування надзвичайно важливе у мирний час, а особливо ж - під час війни.

«Експорт - це суттєве наповнення нашого валютного резерву. Тож чим більше ми експортуємо, тим краще почувається наша національна валюта. Впродовж восьми місяців ми працюємо над тим, щоб економіка функціонувала і маємо суттєві результати. Зараз Вінниця має 138 релокованих підприємств, вінницькі виробники теж активно продовжують працювати й тримати економічний фронт. Паралельно потрібно розширювати свої можливості та виходити за межі українського ринку. Такі програми неабияк підтримають бізнес», - зазначив Андрій Очеретний.

Директор «ПромАвтоматика Вінниця» Михайло Ганчук переконаний, що українських виробників повинен знати весь світ. І, якщо раніше бізнесу вистачало локального ринку, нинішня ситуація змушує розширювати власні горизонти збуту.

«Кошти нам потрібні й це зараз питання не стільки розвитку, як виживання. В якийсь момент, коли почалася війна, виробництво зупинилося і продукція, яку ми виробляли стала неактуальною на ринку - на неї є попит, але в мирний час. Ми переформатувалися і запустили виробництво тих речей, які потрібні зараз саме нам та нашим військовим. Ми потребуємо коштів для того, щоб купувати комплектуючі - а все йде з-за кордону - тож необхідна валюта. А позаяк валюта постійно росте в ціні, нам потрібно продавати продукцію за кордон. Ми вже працюємо в цьому напрямку і хочемо збільшувати експорт. Тому дуже добре, що є розуміння з боку держави, що бізнесу потрібна така підтримка та допомога в експорті», - сказав Михайло Ганчук.

Залишити заявку на кредит на умовах страхування його в ЕКА можна через портал Експортний напрям Дія.Бізнес.


ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) – це відкрита, клієнтоорієнтована державна компанія, яка допомагає українським експортерам бути конкурентними на світовому ринку. ЕКА працює лише з експортерами товарів і послуг та не підтримує сировинний експорт.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності