Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Маркування. Макаронні вироби

Усі харчові продукти, що продаються в ЄС, повинні відповідати правилам маркування ЄС, спрямованим на те, щоб споживачі, купуючи харчі, мали всю необхідну інформацію для свідомого вибору.

Регламент №1169/2011 встановлює загальні та спеціальні правила маркування харчових продуктів.

Детальнішу інформацію щодо маркування Ви можете отримати за посиланням.

Маркування продуктів харчування на практиці

  • Продукти харчування, які продаються в ЄС, повинні містити маркування. Маркування повинно бути легко зрозумілим, читабельним, видним та написаним однією мовою країни ЄС, в яку ви експортуєте продукцію.
  • Як правило, на етикетці макаронних виробах повинна міститись наступна інформація:
    • Назва продукту
    • Список інгредієнтів (у порядку зменшення ваги)
    • Вага нетто (кілограми або грами)
    • Термін мінімальної придатності («придатний до»)
    • Будь-які спеціальні умови зберігання або умови використання
    • Країна походження (якщо є)
    • Інструкція щодо використання (якщо є)
    • Маркування партії
    • Контактна інформація виробника, пакувальника або продавця
    • Харчова декларація (відповідно до конкретних правил, включаючи інформацію щодо алергенів
  • Можуть існувати специфічні вимоги щодо маркування, наприклад, якщо макаронні вироби призначені для спеціальних харчових цілей або якщо макаронні вироби продаються оптом
  • Пам’ятайте, що ваш імпортер в ЄС несе відповідальність за інформацію, яка міститься на етикетці продукту.
  • Щоб дізнатися більш детальну інформацію щодо маркування, ви можете зв’язатися з відповідальним агентством країни-імпортера ЄС (наприклад, у Швеції - це Національне агентство харчових продуктів), а також відвідати веб-сайт Комісії ЄС, на якому розміщені гайди щодо маркування та пакування харчових продуктів, або зверніться до вашого імпортера.

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності