Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна веде переговори про відправку свого агроекспорту через європейські морські порти

04 Квітня 2022 10:58

Україна веде переговори про відправку свого агроекспорту через європейські морські порти

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та заступник міністра транспорту й інфраструктури Румунії – Державний секретар Іонел Скріоштяну під час спільної зустрічі обговорили питання щодо налагодження безперебійних поставок вантажів агропродовольчої продукції з України до традиційних експортно залежних ринків.

Микола Сольський підкреслив, що Україна має для забезпечення власних продовольчих потреб запасів мінімум на два роки, а окремих видів продукції – і на більше.

Крім того, ми маємо десятки мільйонів тонн сільськогосподарської продукції, передбаченої на експорт, але наразі є проблеми з її постачанням, оскільки росія заблокувала всі наші порти. У результаті Україна, за словами міністра, втрачає щомісяця $1,5 млрд, у європейських країнах утворюється продовольча криза, а в африканських – посилюється голод.

«Тому ми з партнерами шукаємо альтернативні логістичні шляхи для відправки наших вантажів через європейські морські порти, зокрема румунський морський порт Констанца. Крім того, обговорюємо можливості залізничних перевезень, збільшення обсягів транзитних перевезень вантажним транспортом», - зазначив Микола Сольський.

Міністр подякував своєму румунському колезі за конструктивний діалог та висловив сподівання, що окреслені питання вдасться вирішити найближчим часом.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності