Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Для українських виробників відкрито нові експортні ринки

17 Лютого 2022 17:49

Для українських виробників відкрито нові експортні ринки

Як повідомляє Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, за останні 15 місяців Україна відкрила 32 нових експортних ринки для українських товарів.

Протягом цього часу були відкриті ринки для українських виробників у таких країнах, як: Ізраїль, Чорногорія, ОАЕ, Сербія, КСА, Ліван, Бельгія, Литва, Ефіопія, Японія, Аргентина, Лівія, Кувейт, Словаччина, Йорданія, Турція, Ліберія, Грузія, Катар, Боснія та Герцеговина.

Найбільшим попитом користувались молоко та молочні продукти, м'ясо птиці та продукти птахівництва, мед, дрібна та велика рогата худоба, а також корми для тварин.

Також до переліку українських товарів, для яких відкривалися ринки інших країн, увійшли рептилії та живі равлики для розведення.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України під час свого засідання 9 лютого 2022 року передав повноваження щодо формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, державної політики у сфері ветеринарної медицини, органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції від Мінекономіки до Мінагрополітики.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності