Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Засідання Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією

10 Грудня 2021 13:10

Засідання Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією

8 грудня 2021 року в Лондоні, Велика Британія, відбулося засідання Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією у рамках Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії.

Від Мінекономіки участь у засіданні Діалогу взяв заступник міністра економіки – Торговий представник України Тарас Качка. Під час своїх виступів у рамках сесій з питань клімату та енергетики, а також реформи та благополуччя Тарас Качка наголосив на амбітних зобов’язаннях України стосовно зменшення до 2030 року викидів парникових газів на 65% (від рівня 1990 року) і досягнення кліматичної нейтральності не пізніше 2060 року.

Також Сторони анонсували проведення Комерційного діалогу Україна-Велика Британія на початку 2022 року, який стане окремою** платформою для спілкування бізнесу** з метою налагодження тісних контактів. Крім того, комерційний Діалог дасть можливість обговорити створення кращих умов зміцнення торговельного потенціалу у сферах сільського господарства, ІТ, продовольства, а також створить майданчик для об’єднання зусиль щодо зеленої трансформації.

Разом з цим, на полях Діалогу відбулася двостороння зустріч Тараса Качки з Кетрін Ло, директором Департаменту міжнародної торгівлі Великої Британії. Сторони обговорили поточні питання двосторонніх відносин між Україною та Великою Британією. Зокрема, було наголошено, що Велика Британія є стратегічним торговельним партнером для України. З початку функціонування зони вільної торгівлі між Україною та Великою Британією обсяг товарообігу збільшився на 61,8%.

Засідання Діалогу було поділено на окремі панелі:

  • культура і міжлюдські контакти
  • конфлікти та стабілізація
  • клімат та енергетика
  • реформи та благополуччя
  • оборона та безпека

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності